Pyssla om dig själv med en härlig hemma-spakur!

Hemmaspa Hemmaspa

Att ta hand om sig själv är allt från fysisk aktivitet till mental avslappning. Hösten är en tid när vi börjar vara inne mer och en perfekt tid för att ta hand om kropp och själ med ett hemma-spa-tema.

Börja med att skapa en skön spakänsla med levande ljus, avslappnande musik hudvårdsprodukter som peeling, mask, och krämer - och varför inte en nyttig och god smoothie.

Nedan får du tips på effektiva och väldoftande produkter som inte inte bara är bra för myskänslan utan också för en höstfräsch hud.

 

 

Kroppspeeling

Börja med en kroppspeeling, som är som mest effektiv om du masserar in den på torr hud. Bonus är en peeling med salt i. Saltet smälter i duschen/badet och ger huden näring och mineraler. Fokusera på armbågar, knän och hälar som oftast är torrare än resten av kroppen.

Mjukgörande kroppskräm

Efter peelingen, smörj in med en återfuktande kroppskräm eller en vårdande kroppsolja för att behålla den mjuka huden. På riktigt torra partier kan du först smörja in med olja och därefter smörja in med kräm.

Ansiktspeeling

En ansiktspeeling tar bort döda hudceller och ger ansiktet en fräsch lyster. Massera in med lätta cirkulerande rörelser under någon minut. Välj en mild peeling eftersom huden i ansiktet och dekolletaget är tunnare än på resten av kroppen.

Ansiktsmask

Alla behöver fukt, vitaminer och skyddande antioxidanter behöver alla oavsett hudtyp. När de döda hudcellerna städats bort är huden mottaglig för en närande och återfuktande ansiktsmask. Normalt kan du låta masken sitta på i 10-15 min. En krämmask kan du ofta sova med och vaknar upp med en babylen hud.